vasárnap, augusztus 22, 2010

Nappali - A minták csatája

El sem hinnétek, mi inspirálta a legújabb nappalit. A Hephaistos egyik hirdetése ihlette, de természetesen a végeredménynek semmi köze hozzá, a maga módján. Ez az improvizáció szépsége. Az egész folyamat szabadon és könnyedén történik.  A Hephaistos termék kínálatában számos kedvencem megtalálható. Tehát a minták világa valahogy mégis visszakanyarodik a kiindulási ponthoz, hiszen ha valahol vannak minták, akkor az a Hephaistos. Íme a végeredmény:


Ha engem kérdezel, hogy milyen egy nappali, az én olvasatomban mindenképpen intenzív hatású, mozgalmas helyiség a nappali . Ez esetben a könyves polc kapta a hangsúlyos szerepet. Sem tévé, sem kandalló, csak egy egyszerű könyvespolc. Ez egy olyan nappali ami vidám beszélgetésekre, végtelen történetek megismerésére biztosít kellemes környezetet. Akár barátainkat látjuk vendégül, vagy csak egy kicsit jó egy könyvben elmerülni, akkor egy kis lakberendezés a segítségünkre siet. A tapétával kezdeném: Massaria fantázia néven futó nyugtató pasztell színekkel,  ismétlődő nagy méretű virágmintás tapéta.


A kedvenceim a komód, dohányzó asztal, és a kis asztal hármas. Egy merész  húzás, igazán modern stílusúak, és kétségtelenül a helyiség dinamikáját biztosítják, de mégsem érzem soknak. Milly Rose fotelei, Dani fantázia néven futó viktoriánus stílusúak. Oldalaikon egy újság tartó zsebbel kedveskedik a tervező, az olvasás szerelmeseinek. A kárpit tekintetében a jacquard, bársony pettyekkel jellemzi. Mégis milyen jól megfér együtt a virág minta és a pöttyök? Gyakorlatilag az, hogy könnyedén befogadható legyen a minták ilyen szintű keverése, a szín árnyalatok kombinálásán, harmóniájuk megtalálásán múlott ennél a nappalinál. Mind három domináló minta önmagában is megállná a helyét egy semleges környezetben. A visszafogott bézs falszín és a fenyő padló, mely  klasszikusan  van lerakva - halszálka minta - biztosít jó alapokat. Az egészet összegezve: bátran alkalmazzunk különböző mintákat! Teremtsünk harmóniát az eklektikában színekkel!


Megosztás

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Moderálást követően a kommented láthatóvá válik! Köszönöm, hogy van véleményed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A mindenségben-mindenségből