hétfő, március 14, 2011

Miegymás - Színes 5let; a placc: a konyha

A felesleges energiáimat színekkel igyekszem átadni mindenkinek, aki tavaszi fáradságra panaszkodik, vagy netán van képe ebben a fergetegesen jó időben azt állítani, hogy unatkozik. Annak javaslok egy kis tavaszi frissítést a lakberendezés tekintetében. Nem túl drága kivitelezni egy konyha refesht, főleg ha már meglévő konyhai eszközeinket is bevonjuk. Természetesen függ a konyhánk stílusától, hogy befogadja e a szín tunningot, avagy sem. Íme, öt aprócska változtatás:


 Szilikonos sütőformák a konyhaszekrényben

A sütés számomra egy nagyon kedves dolog. Maga a gondolat, hogy valami finomság készül bennük, már bájossá teszi az ember fejében a sütőformákat. A szilikonos formák pedig anyaguk miatt is viccesek szerintem. Ezt fokozza, hogy színek, formák tekintetében a lehetőségek száma végtelen. Egy szó, mint száz, van kínálat, és ha szerencsénk van és vitrines a konyhaszekrényünk frontja, vagy éppen van egy tálalónk, már meglévő, vagy újonnan  vásárolt színes szilikonos sütőformákkal feldobhatjuk a hangulatot. Aki szereti a klasszikus dolgokat és vállalkozó szellemű DIY aktivista, egy régi szekrényt átfestve, még jobban alakíthat egy ebédlőn például.


Színharmónia az étkészletben

Azt fontosnak tartom elmondani, hogy forgalmas városi lakásokban a por igen intenzív jelenlétnek örvend. Éppen ezért nem szeretem ajánlani a nyitott polcos megoldást, mert az ember észre sem veszi, és minden máris tiszta por.  Érdemes fontolóra venni, hogy azért mégis csak praktikusabb a zárt szekrény.
Ettől függetlenül imádni való, a nyitott polc. Az előtérbe kerülő étkészlet stílusával elérhető romantikus stílus vagy modern. Itt a monokróm és a kontrasztba állított színek domináns elemévé vállnak a konyhának. Érdekes hatásokat tudunk kivitelezni, némi odafigyeléssel. 


Jöhetnek a minták!

Eddig volt szó színekről és formákról, de  a minták is lehetnek eszközei egy kis hangulati változásnak! Egy egyszerű sütőkesztyű cserével is módosíthatunk egy egyébként semleges alapokon nyugvó konyhai hangulatot. A minták tekintetében pedig egy végtelen eszköztárat találtunk meg. 


Tálcák

Egy polc felfúrása igazán nem nagy kunszt - a képen  egy kandalló párkányon láthatóak a tálcák. Színes, mintás, fém  vagy műanyag tálcák szertelen falnak támasztott elhelyezése is csúcs dekorációs, hangulat módosító, s stílus alakító hatású.


Ez a kedvencem! Modern és retró találkozó
Tudom, hogy az inox felület nagyon kényes a mindennapi használatban, de mégis nekem ez az egyik szívem vágya. Egyébként sem jellemző, hogy főznék rendszeresen - júj aki ismer, most hanyatt is esett. Semleges színű frontok, kiegészítve a színes üvegekkel, nyers tégla fal előtt, retró konyhai kisgépekkel, klasszikus fém reklámtáblákkal, bekeretezett elcsépelt közhely felirattal, és egy betűkből kirakott szóval ennyit tudjon az én konyhám is! Ezen ötletek külön-külön is felhasználhatóak, de így együtt nekem ez jelenti a paradicsomot!

Megosztás

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Moderálást követően a kommented láthatóvá válik! Köszönöm, hogy van véleményed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A mindenségben-mindenségből