kedd, április 19, 2011

Dekor - Csináld magad Húsvét

Amikor megtaláltam a mai dekor témát, egyből a DIY jutott eszembe. Ha csinálnék Húsvét alkalmából dekorációt, akkor ezen fondorlatok mentén haladnék. Tényleg nagyon egyszerű, bájával pedig biztos a siker.  A Húsvét színek tekintetében szabadságot biztosít a dekorációt készítőnek. Az üde, friss hatás érdekében a pasztell színekkel operálnék. Viszont, ha otthonod stílusa, berendezése engedi, merj használni erősebb, élénkebb színeket. Tehát készíthetünk asztal dísz gyanánt, Húsvét fát, szalvéta díszt, és tojástartó plusz, azaz amikor a tojástartó vázaként funkcionál.

Ha ügyesek vagyunk ilyesmi lesz a végeredmény:




Minden virágba borul

A gally beszerzése nem okozhat gondot. Ízlés függő, de akár sötétebb rőzsét is hasznosíthatunk. A virágpiacon mindent be tudsz szerezni egy helyen, de a hobby boltok is biztosítják a házi készítésű giccsek alapanyagait. Például azt tudom, hogy különböző kis madarak vannak a Kreatív Hobby üzleteiben. A virágba borulást pedig némi ragasztó közreműködésével lehet megoldani, művirággal vagy valami papír imitációval. Már csak egy alkalmas váza kell, tetszés szerint dekorkavics, kő és máris elkészült a szoft Húsvét fa!


Egy kis masni

Ha felszeretnéd dobni a textilszalvétát, egy kis szatén vagy organza - vagy bármilyen alapanyagú - szalagocskát lazán köss körbe a tetszés szerinti formára alakított szalvétán, és köss rá masnit. Az üdvözlő kártyaként szolgáló tojások - ez is lehet más Húsvétra jellemző motívum -, bármilyen kicsit vastagabb kartonból készülhetnek. Felhasználhatsz már magában mintás, színes kartont is.

Tipp: Nagy családi ebédre, vendéglátásra készülsz? Hasznosítsd a szalvétádat! Kivételesen ne az evőeszközök mellé helyezd el - hanem például a tányérokra - , és a kártyákra írd fel vendégeid nevét. Az ültetőkártya egy apró figyelmesség vendégeid irányába.


Cuki liliom kompozicíó

Az egész asztali dekoráció romantikáját a torta alátétek szertelen elhelyezése adja, ami ezen a képen érezhető a legjobban. Arról nem is beszélve, hogy a tojástartóba helyezett liliom virágok nekem nagyon tetszenek. Jó ötlet! Amire viszont felhívom a figyelmedet - tapasztalatból - a liliom imádja a vizet, ezért annak pótlásáról gondoskodj, vagy pipettével biztosítsd a növény vízellátását. 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Moderálást követően a kommented láthatóvá válik! Köszönöm, hogy van véleményed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A mindenségben-mindenségből