vasárnap, november 21, 2010

Design - Való Világ 4 villaEgy ország élt abban a hitben, hogy a két kereskedelmi csatorna Big Brother vs. Való Világ nézetségért vívott harca 3-4 éves csatározását követően, majd ún. celebeket  s már mindenkit összezárva és egy szigetre kitoloncolva, nem lesz több "ilyen" jellegű műsor. Aztán az RTL némi közvélemény kutatást követően, rájött, hogy azóta, született egy csomó gyerek, akik azt sem tudják mi ez, és ismét útjára bocsátott a tegnapi nappal a legújabb Való Világ szériát! Erről a nemrégiben látott "Gamer" című film jutott az eszembe, akinek van kedve némi technológiával felturbózott akciófilmhez, a story miatt megér egy misét;) !

Most pedig elérkeztünk a lakberendezés részéhez!!! Igaziból a villára voltam kíváncsi. Még nem tudom, kinek a névjegye fémjelzi ezt a műremeket, de nekem nagyon tetszik! Ettől függetlenül kétlem, hogy az együtt lakhatósági indexem megütné a 10 %-ot a jelentkezők között:) Általánosságban:  Szembetűnőek a design klasszikusok, főként az ülőalkalmatosságok:
Panton székek a teraszon. Most meglátjuk, mit bírnak a plastic székek! Remélem, nem esnek áldozatául egy össznépi vandálkodásnak! ;) Maradjunk még egy pillanatig az teraszon: Eero Aarmio -  a plastic király, finn tervező -  "Puppy" poposított kutyuskát formázó széke, a garantált vidámság műgyep-műég kombó mellett! A szék több színben és méretben is kapható, ideális választás lehet gyerekszobába! További izgalom, hogy fluoreszkálhat is a mi kis Puppy-nk, így garantáltan nem esünk keresztül rajta az éjszaka közepén!
Az étkező asztal körül az Eames házaspár DAR székei, szintén plasticból. Csak ez a néhány bútordarab több százezer forintot kóstál. Egyelőre, van egy kakukktojásom a nappali kanapéja! Első blikkre ezek szúrtak szemet. Annyi időt rá fogok szánni, hogy feltérképezzem teljesen a teret. Mert valóban szép enteriőrről beszélünk!

Funkcionális szemszögből: Kerek erdő közepén, ott lakik a "Nagy Lepény", tehát a belső falfelületeit, zömében sötétített ablakok foglalják el. Szerintem jó a tapétaválasztás, de vajon ezek az intenzív, és mozgalmas motívumok nem nyugtalanítják majd a bentlakókat? Persze viszonylag kis felületen láthatóak, és talán kompenzálják éppen ezért a "vakablakok" ürességét. A hálószobákat, a  jól megszokott hotel feeling jellemzi. Ismételten  elismerésemet kell kifejeznem! Ne feledkezzünk meg arról, hogy ez a helyiség is további funkcióval -  életszerűen -, mint egy kollégiumi szoba fog funkcionálni! Tehát, majd ha valóban belakják a villát, vajon hogy fog mutatni akkor? A kiszolgáló és közösségi helyiségek folyt. köv.

Megosztás

8 hozzászólás:

Bajai Ágnes írta...

Szia Mercedes,

a nappali közepén a RETZ Bútor Boltból való ülőgarnitúrát találunk. Közelről még silányabb az anyaga, szerintem egy-két hét után ki lehet dobni. Én biztos nem választanám, láttam közelről.

Üdv
Bajai Ágnes

Mercedes Fuchs írta...

Hát, van ám valami minőségibb verzió is, de még mindig nem láttam meg azóta se. Időm sincs nézni a Való Világ 4-et, ha lenne időm, akkor inkább postot írnék, de nem nézném:D:D:D Köszönöm a segítségedet!

Én! írta...

azokat a zöld kutyáknak mi a pontos neve vagy hol lehet olyat beszerezni?

Mercedes Fuchs írta...

Eero Aarnio : Puppy
pl.: Pointzero

pumukli33 írta...

A nappaliban a sárga tapéta fantasztikus!
Hol lehet ilyet kapni?

Névtelen írta...

A VV4 sötét alapon szines lampinokat ábrázoló tapétát hol lehet beszerezni? Nagyon tetszik.

Névtelen írta...

Szia Timi vagyok,minket is érdekelne h hol lehetne beszerezni jó minőségben a vv4 nappalijában található ülőgarnitúrát.Pontos cím kellene.köszi

Mercedes Fuchs írta...

Kedves pumukli33, Timi és a Többiek! Hamarosan egy postban válaszolok a kérdéseitekre!

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Moderálást követően a kommented láthatóvá válik! Köszönöm, hogy van véleményed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A mindenségben-mindenségből