hétfő, december 20, 2010

Dekor - 4 színű karácsony

Gyors visszaszámlálás, utolsó pillanatok, mindenki az ajándékokért rohangászik, de én még ennél is bátrabban majd szerdán futok ennek a körnek neki;). Az improvizáció az erősségem! Mondhatni, a helyszínen pontosan tudom, kinek milyen felesleges giccsel gazdagíthatom majd a szekrénye mélyét! Csak a gyerekeknél találok be, általában! Elvégre az Ő boldogságuk a legfontosabb, legalábbis nálunk - az unokaöcséimről van szó.

A mai központi téma a színek, formák íme, egy kis kalauz a díszek világába, némi karácsonyi dekor tippel:


Az arany, mint olyan legyen szó fényes, vagy matt felületről szó, gyönyörű és pompázatos, mely emeli eme becsben tartott ünnep fényét. Jól mutat a zöld fenyőfán, és szinte bármely színnel kombinálható. Az átlátszó, mintázott, a pezsgő,  a gömbölyű, a csepp forma, megfér együtt. Díszítéskor választhatunk  témát. Kitalálhatunk egy történetet, mely végigvonul a dekorációban, egy kalandos mesét szőhetünk köré, így lesz igazán izgalmas (például: Az erdei állatkák Szenteste). Bátran válogassunk össze különböző színárnyalatú, alapanyagból készült díszeket  és vegyítsük azokat. Mindenképpen igényes darabokkal gazdagítsuk gyűjteményünket, hiszen ha valamit mindenki megőriz, az a karácsonyfa dísz.  


A pink jó pár éve sláger színnek számít. Lehet rózsaszín, magenta díszítés, zöld vagy esetleg színes a műfenyőn, a színek könnyedén összhangba hozhatóak, persze ízlésesen! Modern, nőies monokróm hangulatú dekorációs vonal mentén haladva, az organza, szatén szalagok, színes csiszolt kövek hasznunkra lehetnek. Ügyeljünk az arányokra, a színárnyalatok optimális elhelyezésére, hogy a kívánt hatást érjük el vele!

Tehetek a zöld fára, zöld díszt? A válasz igen. A fenyőfánk színét érdemes ez esetben alaposabban szemügyre venni, és harsányabb árnyalatú zöldekkel megtűzdelve, izgalmas hatást érhetünk el. Ezüst, vagy arany színnel kombinálva, harmonikus egység, narancs színnel megbolondítva vidám és harsány, pirossal klasszikus stílusú  tökéletes karácsonyfa dekoráció készül. Egy kis csemege: ha a fa színe, mondjuk fehér.

Mély nyomokat hagyott bennem a '90-es évek általam "kék korszaknakˇ nevezett időszakban, hogy még a karácsonyfa dekorációját is utolérte! A kéket ezüsttel, fehérrel kombinálva tehetjük látványossá. Használjunk fel természetes alapanyagból készült (például: kukorica csuhé, szalma, pamut  szál stb.) díszeket.

Minden családban akad egy-két olyan dísz, amit még a szüleink is együtt akasztgattak időszámításunk előtt a nagyszüleinkkel. Ezek, a karácsonyfa ékkövei. A megfelelő színválasztású (vegyes vagy egyszínű) izzósor is  alakít az összhatáson. A vásárlásnál legyünk rendkívül körültekintőek, hiszen a karácsonyi háztartási balesetek legfőbb okozója, az olcsó, rossz minőségű izzósor! A fenyőfa elhelyezése és stabilitása sem elhanyagolható,  szempont, hiszen ahol kisállat és gyerek is megfordul körülötte, bármi megtörténhet. Vegyük figyelembe lakásunk berendezési stílusát, hogy otthonunk karácsonyi dekorációjában pompázzon vendégeink előtt! A lakberendezés az ünnepek idején sem szorul háttérbe;)!

Megosztás

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Moderálást követően a kommented láthatóvá válik! Köszönöm, hogy van véleményed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A mindenségben-mindenségből