kedd, június 22, 2010

Konyha - Nem csak tortából


Szóval már megint napok óta esik, és még Foci VB is van - valami igazán csajos témához gyűjtök anyagot, az esküvői tortrákhoz. Ekkor bukkantam rá a konyhámra, tortából - marcipán vagy fondant!:) Ez a konyha kísért - mondhatni. A lakberendező képzés egyik feladata volt, két ablak hat különböző stílusú függönyözése,  két-két konyha, nappali és gyerek szoba esetében. Íme a roló, a konyhában Tom and Jerry stílusban:

  
 A hűtőszekrény és a mosogatógép a Smeg 1950-es évek retró dizájn narancssárga illetve pasztell kék szabadon álló - illetve beépíthető -  kivitelei. Nyers téglafal, a lakozott tölgy és tölgy furnér bútor a Marks and Spencer-től nagyon természetes hatást keltenek együtt. Konyhai kisgépek tekintetében is a retró a vezérvonal. Különböző színű Panton székek: piros, narancssárga, fekete és ezüst - veszik körül Eero Saarinen Tulip table-t, ami természetesen fehér. A hagyományos rácshálóban lerakott barna-fehér járólap bohókás, mégis semleges alapot eredményez.


Igyekeztem azt az érzetet kialakítani, mintha kint a szabadban lenne a konyha és az étkező egyaránt. Az étkező fókuszponti fala, ezért kapta a faleveleket megjelenítő tapétát. Bizonyára, még mindenki emlékszik azokra az időkre, amikor a nappali háttere egy esőerdő volt!? Láttam benne fantáziát, de őszintén szólva nem volt kedvemre való. Talán így lehet a giccset adaptálni - bár tudom, hogy ebben a konyhában ez a leginkább vitatható motívum, az ami valakinek vagy tetszik, vagy nem. Élő fával, növénnyel, átmenet alakítható ki. A lényeg: retó legyen a javából.

Megosztás

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Moderálást követően a kommented láthatóvá válik! Köszönöm, hogy van véleményed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A mindenségben-mindenségből