csütörtök, december 23, 2010

Dekor - Karácsonyfa felöltöztetve hatszor

Már csak egyet kell aludni és itt a várva várt Szenteste. Már megvetted a fenyőfát? Persze ez szokás kérdése. Van aki műfenyővel óvja a környezetet évek óta, ő bizonyára nem izgul. Van aki egy cserepes megoldással teszi ugyanezt. De többen, a vágott fenyő mellett voksolunk, még mindig. A fenyőfa is valahol olyan, mint Gombóc Artúr olvasatában a csokoládé. Lehet magas és sudár, lehet közepes és tömzsi, ízlés dolga. 

A fenyőfa fajták tekintetében a lucfenyő talán a legelterjedtebb, viszont Vízkeresztig tuti fenyőtüskével lesz tele a lakás. Az ezüstfenyő különleges színe miatt lehet jó választás, korától függően szürkészöld vagy ezüstös-kékes tűlevelei jól tűrik a páramentes környezetet is. A nordmann fenyő az utóbbi évek slágere, igazán szép karácsonyfa készülhet belőle, hiszen sűrű, tömött, ágai felfelé állnak. Az erdei fenyő kevésbé divat mostanság, szokatlan is mondhatni, hiszen tüskéi hosszabbak az előbb említett fajtákhoz képest, viszont ez bírja úgymond a legjobban a kiképzést. 


Mindkét kép esetén jól megfigyelhető, hogy a háziasszony igyekezett a berendezéshez idomítani a karácsonyi dekorációt és a karácsonyfa díszeit egyaránt. Ami még első ránézésre szemet szúr, az a két fa közötti különbség. Mindkettő nordmann, viszont a baloldali egy gyönyörű egyenletes fenyőfa. Egyikre sem mondható, hogy csúnya, nem de?!



Amikor feje tetejére fordult a karácsony! Láttam olyan képet is, ahol ez a megfordított karácsonyfa a sarokban volt a falon rögzítve, tehát extrém karácsonyra fel! Mindenesetre a belógatott Esthajnalcsillag ötletes. Kontrasztba helyezve a hagyományos megoldást, ki-ki a maga ízlésének megfelelően készíthet arany-fekete karácsonyi díszítést, dekorációt. 


Konszolidált, áh dehogy! Mindenki a saját stílusának a kovácsa! Tehát aki imádja a színes dolgokat, ne szemérmeskedjen vállalja fel és jelenítse meg karácsonyfáján. A XVI. Lajos korát idéző modern enteriőrben: - jobb oldalon - impozáns fehér műfenyő domináló fekete, türkiz gömbök egyvelegével engem levett a lábamról. Egy szó, mint száz a bekopogott a karácsony, és a lakberendezés sem felmentett idén!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Moderálást követően a kommented láthatóvá válik! Köszönöm, hogy van véleményed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A mindenségben-mindenségből