szombat, december 18, 2010

Dekor - Karácsonyi koszorú, aki egyáltalán nem szomorú


A múlt héten, egy rendezvény kapcsán gyűjtöttem inspirációkat karácsonyi témában. Megjegyzem itthon sem készítettük el még a dekort, pedig szinte már csak percek vannak hátra karácsonyig. Jól eső havazás, az otthon melege, ki nem tud most robbantani. Remélem fehér karácsonyunk lesz!!!

A "csináld magad mozgalom" elkötelezettjeinek különösebb magyarázattal nem hiném hogy szolgálnom kell, hiszen ránézésre egyből látszik minden. 

Vörös ajtón: Fenyő ágakból, vagy a műfenyő girlandból készített koszorúra, tetszés szerint elhelyezünk gömböket. Itt mindenképpen jó választás a kissé harsánynak tűnő zöld gömbdísz, hiszen a színkontraszt így tökéletes.

Tuja + toboz a bézs ajtón:  Ez esetben az alap koszorú tujából készült, és tobozokkal dekorálta készítője, ez a legegyszerűbb összeállítás.

Vörös bogyók, fehér ajtón: Na, most lebuktam! Mivel alapvetően nem vagyok egy nagy növény tartó, mivel mind tönkre megy mellettem - mégis bevállaltam egy kutyát. Szóval, aki tudja, hogy mi ennek a cuki vörös bogyónak a neve, kérem komizza be! A történetben még az a poén, hogy tegnap kapott a kolléganőm 3 ág ilyen vörös bogyót, nagyon szép, de ő sem tudja a nevét. Mindenesetre, igazán letisztult, és természetes. Nekem, mind közül ez a kedvencem!

Őszt idéző koszorú, bézs ajtón: Azért válogattam ide mégis csak, mert alap koszorúnak ez is jó lehet. Szintén inkább a naturális vonalat képviseli a különböző szárított levelekkel és gránátalmákkal. Kiegészítve szalma angyalokkal, esetlegesen nem ilyen sötét tónusú elemekkel újra gondolva, tökéletes karácsonyi ajtódísz kiindulási ötlete.

Kék ajtón, zöld koszorú: Egy friss mixet láthatunk, mely ötvözi az előbb említetteket! Tehát érdemes játszani az alapanyagokkal. Összehozni a szárított, a műanyag, és frissen vágott dolgokat! Csak bátran és merészen! A kompozíció az egyensúlyok megtartása mellett, csak jól sikerülhet!

Fenyődíszek koszorúja, a nappaliban: Ugyan ajtódíszekről beszélünk, de a belső falak esetében is bevethetünk néhány dekorációs praktikát. Például karácsony idején a nappali egy fókuszponti falán elhelyezett kép helyett, karácsonyi koszorúval, fokozhatjuk az ünnepi hangulatot. Ez a színes, vidám koszorú, igazán modern felfogású. Válogassuk össze kedvenc színeinkből a gömböket, és idén legyen ez az alapvonulata dekorációnknak. Némi tudatos lakberendezés sem árt karácsonykor!
Megosztás

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Moderálást követően a kommented láthatóvá válik! Köszönöm, hogy van véleményed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A mindenségben-mindenségből