csütörtök, február 24, 2011

Design - Egy manhattani loft históriája

A 2011 február/márciusi amerikai Elle Decor kedvcsinálójában találtam meg Kazumi Yoshida - nem manga hős - polihisztor designer manhattani loft lakását, ami szellemiségét tekintve egy tökéletes drastic-plastic otthon. A  japán származású Yoshida, multimédia, szobrászat és festészet területein is gyakorló művész, kiváló textiltervező és meg fogod látni, mint lakberendező sem utolsó. A szimpatikus Művész Úr, elmondása szerint ugyan kiváló iskolákba járhatott volna, de ő inkább melléjük ment és beszélgetett azokkal akik csinálják is a designt. Tőlük tanult mindent. Beszélgetni azóta is szeret. Kedvemre való eklektikát komponált, design klasszikusokkal, egy csipetnyi Art deco-val  és a hozzáadott sajátjával a fali szobrokkal,  szőnyegekkel, textilekkel - tehát mind matériák tekintetében, mind kulturális aspektusban bele adott mindent.
Íme, Yoshida eklektikus loftja:


Szívesen mennék hozzá vendégségbe;)

A vendégszobában kezdjük meg látogatásunkat - szokatlan mód. Szóval, egy Eileen Gray asztalka (kedvenc), René Mathieu lámpa, Yoshida saját készítésű fali dísze.  


Nappali

Van itt  kérem minden, mi szem-szájnak ingere! Marc Newson Felt plastic széke, Eames pihi szék lábtartóval, és egy Saarinen Tulip asztalka. 


Konyha


Hálószoba ázsiai kalligráfiával


Yoshida sarok 


Étkező Serge Mouille lámpájával
Megosztás

1 hozzászólás:

Prima Casa írta...

Hű, ide én is mennék vendégségbe!!

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Moderálást követően a kommented láthatóvá válik! Köszönöm, hogy van véleményed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A mindenségben-mindenségből