kedd, május 10, 2011

Design - Falmatrica feketén a fehéren

Már hónapok óta tervezem, hogy írok a falmatricákról. A lakberendezés eszköztárában, ha faldekorációról beszélünk, akkor számításba kell venni, ezt az igen egyszerű dekor lehetőséget is, mint opciót. Nagyon ötletes és egyedi megvalósításra ad lehetőséget a falmatrica felhasználása. Nem csupán matricával lehet ilyen hatást összehozni, hanem akár festéssel is, mi magunk is készíthetünk különlegességeket az éppen a frissülés előtt álló enteriőrben. Íme, néhány ötlet: 


Mínusz egy polc, mínusz növények egyenlő falmatrica

Erre van szükségem! Húsvétkor kaptam egy aranyos cserepes virágot. Egy hét múlva kimúlt, mivel kitettem az  ablakba és ott is felejtettem, és nem öntöztem. Így végzi nálam minden növény! Csak a szigorúan legigénytelenebb marad meg tovább, de egy idő után, az is feladja. Lehet, hogyha falmatricával pótolnám a zöldeket, akkor még a falról is lejönnének?


Falmatricából gallyak a falon, és a motívum egyéb lakberendezési kiegészítőkön 

A természetes hatás fokozása érdekében, ez a kopár ágacska kimondottan jó választásnak bizonyult ebben az étkezőben. Ennek a kompozíciónak a tervezője nagyon jól alakította ki a súlypontokat. Nem túl sok a fekete, azért dominál a minta, és mégis tökéletesen beleillik a natúr képbe. Erről van szó! 


Falmatrica tovább gondolva, jöhetnek a madarak is

Most már nyilvánvaló a képen történt utómunka, de a lényeg látható. A különféle madaras megoldások tapasztalataim szerint nagyon közkedveltek. Attól függően, hogy milyen pózban jelenik meg a szárnyas az enteriőrben, izgalmas hatásokat jeleníthetünk meg.


Állatos falmatrica design

Aki nem riad meg egy kis humortól, vagy ez inkább már thriller? Az aranyhal rémálma című falmatrica nálam az egyik befutó! Annyi féle-fajta állatos design falmatricát lehet látni, hogy tuti bárki talál kedvére valót! 


Falmatrica a hálószoba éke

Erre is jó például egy falmatrica. Fejtámlán felül, vagy éppen helyette is ragaszkodhatunk hozzá. A városok megjelenítése néhány nevezetességgel - hogy azért mégis felismerhető legyen mit akartunk - nem rossz design húzás. 


Falmatrica funkcióval

A fal összeragasztgatását így tudom leginkább elfogadni. Tulajdonképpen egy hasonló szellemiségű dolog elkészítéséhez nem kell túlzottan nagy költségekbe vernünk magunkat. Néhány, akár a legolcsóbb fogas, vagy akasztó is megteszi, és milyen jópofa látványelemmel bővítettük lakásunkat, nemde ?!


Írható falmatrica

Ha nem ez lenne az leges-legkedvencebb, akkor valami bajom lenne, az fix. Imádom a képregényeket, az pedig a pont a bizonyos 'i'-n, hogy még rá is firkálhatok. Mega post-it! 

Megosztás

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Moderálást követően a kommented láthatóvá válik! Köszönöm, hogy van véleményed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A mindenségben-mindenségből