hétfő, augusztus 23, 2010

Design - Lego radiátor

Először a Lego radiátorokat 2008-ban láttam. Az olasz gyártó a Scirocco kiállításokon nyomult is velük úgymond, de a sorozat gyártásra gondolom nem voltak még berendezkedve - volt még mit finomítani - egészen eddig. Érdekes konstrukció minden esetre, a külső borítása acél lemez, belül alumínium és réz csövek biztosítják a becsatlakozást az előremenő és visszatérő ágba a fűtésrendszerhez. Brick néven fut a fűtőtest.


Milyen kicsi a világ, itt a kedvenc fürdőkádam a Jungle boogie fürdőszoba éke:). A Brick méretét tekintve 32,4 cm x 80,4 cm, vertikális és horizontális kivitelben is rendelhető, és tetszés szerint variálható, különböző formák kialakítását teszi lehetővé a gyártó. Mindenképpen a méret állandó, csak egybe építhetőek az egyes darabok, természetesen a kívánt kivitelben kell megrendelni.


A színekkel kapcsolatban, nem győzöm lépten-nyomon hangsúlyozni, hogy monitor alapján nem szabad színt választani. Ha csak két computer megtalálható a háztartásunkban, egyből megértjük, amit most leírok. Sajnos nem minden monitor beállítás tökéletes, de ez azért ennél több tényezőtől is függ. Szóval színt, csak színskálából választunk. Mindenből, amiből csak lehet mintadarabot, színmintát nézzünk meg a saját szemünkkel. 


Radiátorok esetében a festési folyamat során rá égetik a festéket a leendő design csodára, és így is előfordulhat, hogy minimálisan de különbözik a színskálához képest. Ez fehér esetében is ugyanúgy előfordul. Arról nem is beszélve, hogy csak a RAL Classic színskálában kb. 4 különböző fehér árnyalat található. Nem minden radiátor gyártó cég festi alap fehér színnek a RAL 9016-ot. A RAL 9010 egy kevésbé hófehér, a 9016-hoz képes. Ezért, amikor több gyártó termékeit vásároljuk, bizonyosodjunk meg róla, hogy melyik fehér színárnyalatot rendeljük meg.


A Brick alkalmazási területeinek lakberendezés szempontjából a gyerek szobát, és esetleg egy modern fiatalos életteret tudok elképzelni. Teljesítmény tekintetében kis méretéből fakadóan, kiegészítő fűtőtestnek alkalmazható. Természetesen minél többet használunk fel belőle, annál jobb hőleadási mutatókkal számolhatunk. 

Fiatalos, modern, ötletes, egy igazi design radiátor. A Scirocco radiátorok mindig tartalmaznak egy kis pluszt, amit a többi gyártónál nem tapasztaltam még eddig, és ez nem más mint a humor. Van egy másik általuk gyártott kedvencem, ha kíváncsi vagy, itt megnézheted!

Megosztás

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Moderálást követően a kommented láthatóvá válik! Köszönöm, hogy van véleményed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A mindenségben-mindenségből