szombat, augusztus 07, 2010

Design - Sylvester Stallone Miami Villa 1997

Az "archívumomban" találtam Sylvester Stallone Miami rezidenciájáról készült 1997-es cikket. Ezentúl már csak "pompakedvelő Rambo" - ként emlegetitek majd! Eklektika 110 %, a berendezés lenyűgöző!


A bálterem immáron neoklasszikus elemekkel kialakított belsőépítészeti műremek! A megkomponált enteriőr koronájaként díszeleg az allegorikus freskó. A hatalmas tükör alatt látható komód, a híres német asztalos mester Jean-Henri Riesener munkája, copf stílusban. A hattyú karfás fotelek az olasz empír stílusjegyek hordozói. 


A nappaliban - ahol Sly gyakran tévézik -  a fókuszpont minden kétséget kizáróan Francis Bacon: Iris and Sphinx című festménye. Az 1992-ben elhunyt Francis Bacon angol-ír származású festőművész maga is működött lakberendezőként pályája elején. A kárpitozott ülőalkalmatosságok 19. századi stílusúak. 


A velencei barokk stílusú székek veszik körül az étkező asztalt. Sok fejtörést okozott Stallone számára, mire megszületett a döntés az asztallapot illetően. Az üveg asztallapon orosz kristály serlegek, a csillár pedig a Baccarat-tól számazik. Érdemes vetni egy pillantást  a Baccarat kristály világára: itt megtekintheted


A büszke tulajdonos! "Az inspirációt Velencében található Danieli hotel jelentette - meséli Stallone. A jelenlegi berendezés kialakítása már a harmadik próbálkozás volt. A párizsi Ritz Orosz lakosztályába belépve, megtaláltam azt a stílus egyveleget, amit kerestem. Nagyon orosz, a cári stílust keresztezi a francia  és az olasz császári stílus. Ez az együttes a melegség, bátorság, pompa és mindenek feletti mítosz."


A hálószoba éke Faléro - Diana című festménye a 19. századból.


 Sylvester Stallone újabb arca, a festő.


A házi galériában Sly-ról és még Sly által készített festmények is megtalálhatóak. Sorrendben balról jobbra: Andy Warhol, Stallone saját olaj festménye, LeRoy Neiman alkotása. 


A ház mögötti medencénél a bronzól készült Rocky Balboa.  

Megosztás

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Moderálást követően a kommented láthatóvá válik! Köszönöm, hogy van véleményed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A mindenségben-mindenségből