kedd, augusztus 03, 2010

Design - Pierre Paulin Ribbon Chair

Az 1927-es születésű Pierre Paulin egy évvel ezelőtt hunyt el, ennek apropójából a Ribbon székről szeretnék párszóval megemlékezni, ennek a kiváló francia tervezőnek a munkásságára. A Pierre Paulin design lenyűgöző! Ars poetica: "A szék legyen több, mint egyszerűen funkcionális. Legyen barátságos, vidám és színes." - ez teljes mértékben tükrözi azt, hogy mire számíthatunk ha Pierre egyik székével találjuk szembe magunkat. 1950-es években a Thonet cég is felfigyelt Paulin terveire. Lehetősége nyílt új anyagokkal megismerkedni, felhasználásukat elsajátítani számos amerikai tervezővel egy időben, úgy mint Eames,  Saarinen és Bertoia. Paulin számos kiállításon szerepelt, különböző studiókban dolgozott, majd csatlakozott az Artifort-hoz más kortárs tervezőkkel együtt dolgozott. A lakberendezés befogadó a  Pierre Paulin féle design klasszikusok tekintetében is, íme néhány közkedvelt Pierre Paulin szék:

Munkái tekintetében a designer szerette volna, ha azok felhasználóit ösztönözni az élettér tudatos formálására,  szerette volna, ha egy szebb és jobb modern életmód működését támogatja ülőalkalmatosságaival. A Ribbon széket, a minap Timbaland - Carry Out ft. Justin Timberlake videójában láttam.




Tehát a Ribbon szék 1965-ből. Felépítését tekintve: Az eredeti modell esetében lakozott fa lábakon nyugszik a szalag. Hajlított fém cső váz feszített gumilapokkal, a szerkezetet  latex-hab veszi körül, mely nem pusztán a formát véglegesíti, de a komfortot is garantálja. A kárpit tekintetében számtalan lehetőség közül választhatunk: itt megnézheted!

Megosztás

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Moderálást követően a kommented láthatóvá válik! Köszönöm, hogy van véleményed!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A mindenségben-mindenségből